Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Olivová žemlička

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22824x
Olivová žemlička

Recept na mäkučké pečivo s chuťou olív.

vytlačiť recept Olivová žemlička
recept Olivová žemlička
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

200 ml olivový olej
2 lyžice soľ
200 g čierne olivy bez kôstok
300-400 ml mlieko
600 g hladká múka
1 lyžička cukor
1 kocka droždia (42g)
2 ks vajcia

na potření:

tuk na plech

Postup prípravy receptu

Z vlažného mlieka, droždia a cukru necháme vzísť kvások. Olivy nakrájame. Do múky so soľou zapracujeme kvások, vajcia, olej a nakrájané olivy. Vypracované cesto necháme 30 - 45 minút kysnúť. Lyžicou kladieme na doske dosku kúsky cesta (celkom asi 30 kusov), ktoré jemne poprášime múkou a vytvarujeme z nich oválne Žemlička. Žemlička kladieme na ľahko vymastený plech a necháme ešte asi 15 minút kysnúť. Potom ich vložíme do dobre vyhriatej rúry a pri 200 ° C je pečieme asi 15 - 20 minút dozlatista. Po vytiahnutí z rúry olivové Žemlička potrieme trochou vlažnej vody, aby zostali vláčne. Olivovej Žemlička podávame podľa chuti.

Komentáre k receptu Olivová žemlička (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty