Olejová bábovka 1
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 68869x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
250 g | cukor múčka |
1/2 balíčku | kypriaci prášok |
100 ml | olej |
100 ml | voda |
250 g | polohrubá múka |
4 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
strúhanka na vysypanie | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Rúru predhrejeme na 180 ° C. Múku preosejeme a vmiešame do nej kypriaci prášok. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Vajcia ušľaháme s cukrom do peny. Postupne do základu prilievame vodu s olejom. Nakoniec zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme dozlata. Či máme upečené, skúšame pomocou špajle. Špajľu zapichneme do korpusu. Ak vytiahneme špajľu čistú, máme upečené. Upečenú olejovú bábovku vyklopíme, necháme vychladnúť, pocukrujeme a môžeme podávať.