Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ochutený slivkový lekvár

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 18046x
Ochutený slivkový lekvár

Slivková lekvár s príchuťou rumu, škorica, badiánu, klinčekov, citrónu a pomaranča.

vytlačiť recept Ochutený slivkový lekvár
recept Ochutený slivkový lekvár
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

70 dkg cukor
1 ks badyán (hviezdička)
50 ml rum
50 ml citrónová šťava
1 ks celá škorica
75 ml ocot
2,5 kg slivky
1 lyžica pomarančová kôra

podľa chuti:

mleté klinčeky

Postup prípravy receptu

Slivky umyjeme a vykôstkujeme. Potom je pokrájame na malé kúsky, vložíme do liatinového hrnca a zasypeme cukrom. Prilejeme ocot, rum, a citrónovú šťavu. Ochutíme hviezdičkou badiánu a celú škoricou. Všetko premiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme 24 hodín odležať. Potom zmes veľmi zvoľna privedieme k varu a za občasného miešania necháme prebublávať približne 2 hodiny. Asi v polovici varenia pridáme mleté klinčeky a nastrúhanú pomarančovú kôru. Voňavá a dostatočne zahustená lekvár preložíme do suchých pohárov, zavíčkujeme a obrátime hore dnom. Ochutená slivková lekvár podávame najmä ako prílohu k múčnikom ako sú lievance a palacinky. Výborne chutia s šišky a kyslou smotanou.

Komentáre k receptu Ochutený slivkový lekvár (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty