Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Obrátený koláč s medom

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66842x
Obrátený koláč s medom

Koláč, ktorý "upečieme" v mikrovlnke.

Recept na 1 porciu.

vytlačiť recept Obrátený koláč s medom
recept Obrátený koláč s medom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 ml tekutý med
3 ks hruška
100 g maliny (jahody, tekvica)
1 lyžička citrónová kôra

cesto:

1/2 balíčku prášok do pečiva
100 g maslo
100 g polohrubá múka
4 lyžice mlieko alebo smotana
100 g cukor krupica
2 ks vajcia

podľa potreby:

olej na vymastenie

Postup prípravy receptu

Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na čtvrtinky. Ak použijeme zavárané ovocie, necháme ho veľa odkvapkať. Ľahko vymastíme okrúhlu zapekaciu formu (20 cm). Na dno nalejeme med s citrónovou kôrou a poukladáme ovocím - reznou plochou hore. Maslo, cukor, vajcia a mlieko vyšľaháme dohladka. Prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a šľaháme, až je cesto nadýchané. Nalejeme ho na ovocie a uhladíme. V mikrovlnke pečieme na 600 - 750 W (podľa typu rúry) asi 10 minút. Upečený koláč spoznáme podľa toho, že okraje odstúpili od formy a je na povrchu pevný, aj keď ešte trochu vlhký. Upečený koláč necháme ešte chvíľu chladnúť, až potom vyklopíme. Nie je potrebné cukrovej.

Komentáre k receptu Obrátený koláč s medom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty