Obrátený koláč s medom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 66842x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 ml | tekutý med |
3 ks | hruška |
100 g | maliny (jahody, tekvica) |
1 lyžička | citrónová kôra |
cesto: | |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
100 g | maslo |
100 g | polohrubá múka |
4 lyžice | mlieko alebo smotana |
100 g | cukor krupica |
2 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na čtvrtinky. Ak použijeme zavárané ovocie, necháme ho veľa odkvapkať. Ľahko vymastíme okrúhlu zapekaciu formu (20 cm). Na dno nalejeme med s citrónovou kôrou a poukladáme ovocím - reznou plochou hore. Maslo, cukor, vajcia a mlieko vyšľaháme dohladka. Prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a šľaháme, až je cesto nadýchané. Nalejeme ho na ovocie a uhladíme. V mikrovlnke pečieme na 600 - 750 W (podľa typu rúry) asi 10 minút. Upečený koláč spoznáme podľa toho, že okraje odstúpili od formy a je na povrchu pevný, aj keď ešte trochu vlhký. Upečený koláč necháme ešte chvíľu chladnúť, až potom vyklopíme. Nie je potrebné cukrovej.