Obrátený jablčník
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 36600x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
20 dkg | cukor múčka |
5 lyžíc | horúca voda |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
20 dkg | polohrubá múka |
4 ks | vajcia |
krém: | |
cukor | |
500 ml | mlieko |
1 balíček | vanilkový pudingový prášok |
náplň: | |
750 g | jablko |
Postup prípravy receptu
Jablká očistíme a nakrájame na plátky. Plech 30x40 vyložíme papierom na pečenie a rozprestrieme na neho jablká. Pripravíme si cesto. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny. Postupne zašľaháme vodu, pridáme múku s práškom do pečiva a premiešame. Nakoniec vmiešame sneh ušľahaný z bielkov. Cesto nalejeme na jablká a pečieme pri 180 ° C asi 15 minút. Jablčník vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutý Jablčník priklopíme plechom alebo táckou a obrátime ho na neho. Odstránime papier na pečenie. Zvaríme mlieko s cukrom podľa chuti a pudingom a horúci krém nalejeme na jablká. Obrátený Jablčník ozdobíme Granko alebo inak ozdobíme. Obrátený Jablčník nakrájame a môžeme podávať.