Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Obrátený jablčník

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 31678x
Obrátený jablčník

Recept na zdravý a rýchly múčnik.

Recept na 12 porcií.

vytlačiť recept Obrátený jablčník
recept Obrátený jablčník
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

5 lyžíc horúca voda
1/2 balíčku prášok do pečiva
20 dkg polohrubá múka
4 ks vajcia
20 dkg cukor múčka

krém:

500 ml mlieko
1 balíček vanilkový pudingový prášok
cukor

náplň:

750 g jablko

Postup prípravy receptu

Jablká očistíme a nakrájame na plátky. Plech 30x40 vyložíme papierom na pečenie a rozprestrieme na neho jablká. Pripravíme si cesto. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny. Postupne zašľaháme vodu, pridáme múku s práškom do pečiva a premiešame. Nakoniec vmiešame sneh ušľahaný z bielkov. Cesto nalejeme na jablká a pečieme pri 180 ° C asi 15 minút. Jablčník vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutý Jablčník priklopíme plechom alebo táckou a obrátime ho na neho. Odstránime papier na pečenie. Zvaríme mlieko s cukrom podľa chuti a pudingom a horúci krém nalejeme na jablká. Obrátený Jablčník ozdobíme Granko alebo inak ozdobíme. Obrátený Jablčník nakrájame a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Obrátený jablčník (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt