Obľúbená buchta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 25072x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
100 ml | olej |
1 balíček | vanikový cukor |
1 balíček | prášok do pečiva |
200 dkg | cukor krupica |
5 ks | vajcia |
100 ml | voda |
250 dkg | polohrubá múka |
na ozdobu: | |
1 balíček | škoricový cukor |
náplň: | |
3 balíčky | vanilkový pudingový prášok |
1 l | mlieko |
2 lyžice | cukor krupica |
poleva: | |
2 lyžice | cukor múčka |
1 kelímok | kyslá smotana |
Postup prípravy receptu
Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme vanilkový cukor, múku, prášok do pečiva, olej a vodu. Časť cesta si oddelíme a zafarbíme lyžicou kakaa. Svetlé cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, pridáme aj druhú časť zafarbeného cesta. Z litra mlieka, 3 sáčkov pudingu a 2 lyžíc cukru uvaríme hustý puding. Necháme ho trochu vychladnúť a potom po lyžiciach kladieme na surové cesto. Buchta dáme piecť do rúry na 180 ° C asi 25 minút. Zmiešame téglik kyslej smotany s 2 lyžicami cukru a polejeme ním ešte teplú buchtu. Povrch poprášime škoricovým cukrom. Obľúbenou buchtu necháme vychladnúť a môžeme sa do nej pustiť.