Obložené žemle
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 95740x
Tiež vás "tlačí čas", a napriek tomu chcete pripraviť svojim hosťom alebo rodine ľahkú večeru? Určite je prekvapíte obloženými žemľa.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | vajcia |
2 - 3 ks | petrželková vňať |
1 kelímok | nátierkové maslo |
6 ks | žemľa |
3 ks | kyslá uhorka |
150 g | morčacie nárez |
na ozdobu: | |
1 plátok | eidam |
podľa chuti: | |
bulharské korenie |
Postup prípravy receptu
Uvaríme si vajíčka natvrdo. Žemle pozdĺžne rozkrojíme a natrieme nátierkovým maslom. Posypeme je "bulharským korením - Saren soľou". Na každú polku žemle položíme dve kolieska salámy, plátok vajíčka a vejárik uhorky. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Nakoniec žemle postrouháme syrom. Obložené žemle podávame s dobrým čajom, ale chutia ik večerné káve alebo s kakaom.