Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Obložené žemle

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 95740x
Obložené žemle

Tiež vás "tlačí čas", a napriek tomu chcete pripraviť svojim hosťom alebo rodine ľahkú večeru? Určite je prekvapíte obloženými žemľa.

vytlačiť recept Obložené žemle
recept Obložené žemle sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 ks vajcia
2 - 3 ks petrželková vňať
1 kelímok nátierkové maslo
6 ks žemľa
3 ks kyslá uhorka
150 g morčacie nárez

na ozdobu:

1 plátok eidam

podľa chuti:

bulharské korenie

Postup prípravy receptu

Uvaríme si vajíčka natvrdo. Žemle pozdĺžne rozkrojíme a natrieme nátierkovým maslom. Posypeme je "bulharským korením - Saren soľou". Na každú polku žemle položíme dve kolieska salámy, plátok vajíčka a vejárik uhorky. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Nakoniec žemle postrouháme syrom. Obložené žemle podávame s dobrým čajom, ale chutia ik večerné káve alebo s kakaom.

Komentáre k receptu Obložené žemle (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty