Obložená salámová misa
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 135458x
Malá inšpirácia ako upraviť salámy a údeniny na slávnostné stôl. Salámy je potrebné mať nakrájané na tenké plátky.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | údená rolovaná pliecko |
150 g | herkules |
150 g | šunka |
100 g | vysočina |
1 ks | údený hovädzí jazyk |
100 g | debrecínka |
Postup prípravy receptu
Údený jazyk s údenou rolku povaríme v neosolené vode domäkka. Potom ich necháme vychladnúť a nakrájame na tenké plátky. Kolieska herkules a vysočiny zrovnáme az jednej strany je narežeme od stredu k okraju. Z koliesok zviniete kornoutky, ktoré kladieme na tanier. Plátky hranaté šunky rozpolíme a potom je ešte priečne rozpolíme - aby vznikli dlhé trojuholníčky. Ty tiež zviniete do kornoutku. Kolieska debrecínky rozpolíme opäť je svina do kornoutku. Kornoutky salámy skladáme podľa fantázie. Misu alebo tanier s údeninou necháme v chladničke vychladiť a môžeme podávať.