Obed pre Jáju
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 64344x
Už sa vám stalo, že ste si pripravili znamenitý obed pre hosťa, ktorý neprišiel? Čo teda s dobrým obedom? Poslať jeho foto e-mailom!
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | korenie na čínu |
1 konzerva | sterilizovaná kukurica |
1 pohár | voda |
3 štipky | provensálske korenie |
2 ks | králičie chrbát bez kosti |
2 ks | cibula |
2 lyžičky | solamyl |
6 ks | paradajka |
4 lyžice | olivový olej |
príloha: | |
pečené zemiaky |
Postup prípravy receptu
Králika vykostíme a odblaníme. Mäso opláchneme a nakrájame na menšie kúsky. Posypeme ho korením, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a uložíme na chvíľu do chladu. Pripravíme si zemiaky na pečenie - umyjeme ich, olúpeme a nakrájame na kúsky. Prepláchneme ich vodou a necháme odkvapkať. Potom je rozložíme na nízky plech a pečieme v rúre pri vyššej teplote (asi 180 ° C) 50 minút. Akonáhle dáme do rúry zemiaky, začneme upravovať mäso. Dobre si nahrejeme hrnček so silným dnom s pokrievkou. Potom vsypeme naložené mäso a rýchlo orestujeme. Potom mäso prikryjeme pokrievkou a necháme opekať. Občas premiešame, pridáme provensálske korenie. Po zmäknutí mäsa pridáme pohár vody sa solamylom, premiešame a vsypeme na kolieska nakrájanú cibuľu, sterilizovanú kukuricu a umytá a nakrájané paradajky. Po chvíľke premiešame a prikryté necháme bez plameňa dôjsť - prehriať. Na tanier servírujeme opečené zemiaky, pridáme králika na paradajkách a doplníme čerstvými kúsky paradajok a lyžičkou sterilizované kukurice.