Nugátový perník z domácej pekárne
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 94195x
Jedna rýchla dobrôtky opäť z domácej pekárne. Chutí senzačne a nádherne prevonia byt.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
100 g | posekané vlašské orechy |
190 ml | olej |
1 balíček | kypriaci prášok do perníka |
450 ml | mlieko |
750 ml | polohrubá múka |
1 lyžica | korenie Medový perník |
1 - 2 lyžíc | kakao |
1 balíček | Nugátový puding |
250 ml | cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Do nádoby v pekárni nalejeme mlieko, olej, pridáme korenie, cukor, kakao, pudingový prášok a zasypeme múkou. Pekáreň zapneme na rýchle hnetenie a necháme 5 minút premiešať. Po 5-tich minútach pridáme kypriaci prášok do perníka, sekané orechy a ešte necháme 5 minút miešať. Potom pekáreň přenastavíme na program pečenie a upečieme. Moja pekáreň toto upečie za 60 minút, ale čas pečenia sa u jednotlivých modelov môže líšiť, preto je nutné perník kontrolovať špajlí. Keď je suchá, máme upečené. Upečený perník necháme asi 10 minút v nádobe odstáť, vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Väčší mlsalové Mouh perník poliať čokoládovou polevou.