Nugátkové jednohubky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 10568x
Keď nám zostane nejaké to cesto z pečeného cukroví, zásoba malých vykrajovaných koliesok sa nám bude hodiť na tento jednoduchý recept.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
krém: | |
100 g | maslo |
3 lyžice | nugety |
1/2 balíčku | vanilkový cukor |
1 lyžica | škrobová bozkáva |
75 ml | mlieko |
60 - 75 g | cukor múčka |
na ozdobu: | |
mandľové plátky | |
drvené mandle | |
podľa potreby: | |
piškóty alebo pečená kolieska |
Postup prípravy receptu
Základom pre krém budú Linecká alebo iná upečená kolieska. Keď nemáme, použijeme okrúhle piškóty. Krém si pripravíme vo vodnom kúpeli alebo na miernom ohni. Mlieko rozmiešame sa škrobovú múčkou a privedieme za stáleho miešania do varu. Povaríme asi 2 minúty, odstavíme a necháme za občasného miešania vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do peny a po lyžičkách pridávame vychladnutú kašu. Nakoniec pridáme lyžice nugety. Nugátovým krémom robíme kopčeky na pečená kolieska alebo piškóty. Môžeme použiť aj cukrársky sáčok. Podľa fantázie ozdobíme - dookola poukladáme plátky mandlí a vytvoríme striešku. Alebo len posypeme nasekanými mandľami, čokoládou apod Nugátkové jednohubky si môžeme pripraviť kedykoľvek je chuť.