Niťovky so srdcovkami
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 2788x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | petržlen |
1 štipka | strúhaný muškátový oriešok |
2 strúčiky | cesnak |
400 g | srdcovky |
2 lyžice | olivový olej |
2 lyžice | maslo |
1/2 lyžičky | sušené oregano |
2 ks | cibula |
400 g | niťovky |
125 ml | biele víno |
na ozdobu: | |
čerstvá bazalka | |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cestoviny uvaríme v mierne osolenej vode s 1 lyžicou olivového oleja tak, aby boli mäkké, zároveň však ešte pevné. Scedíme ich, vrátime do hrnca a omastíme maslom. Hrniec prikryjeme pokrievkou a cestoviny pretrepeme. Udržujeme je teplé. Zvyšné olivový olej 11 rozohrejeme v kastróliku a osmažíme na ňom cibuľu. Keď cibuľa sklovita, pridáme cesnak a opekáme ešte asi minútu. Do misky prilejeme polovicu nálevu z konzervy so srdcovkami a biele víno a za občasného miešania privedieme k varu. Povaríme 3 minúty. Srdcovky vyberieme z, konzervy, zvyšok náleve nepoužijeme. Pohyblivé srdcovky vložíme do rajnice s nálevom a vínom, ochutíme petržlenovou vňaťou, oreganom (dobromystí), korením a muškátovým orieškom a na miernom ohni dôkladné prehrejeme. Cestoviny upravíme do misiek, prelejeme omáčkou sa srdcovkami, ozdobíme bazalkou a podávame. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART