Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Niťovky so srdcovkami

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2788x
Niťovky so srdcovkami

Jemné nudlovité cestoviny s morskými plodmi.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Niťovky so srdcovkami
recept Niťovky so srdcovkami
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 lyžice petržlen
1 štipka strúhaný muškátový oriešok
2 strúčiky cesnak
400 g srdcovky
2 lyžice olivový olej
2 lyžice maslo
1/2 lyžičky sušené oregano
2 ks cibula
400 g niťovky
125 ml biele víno

na ozdobu:

čerstvá bazalka

podľa chuti:

korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Cestoviny uvaríme v mierne osolenej vode s 1 lyžicou olivového oleja tak, aby boli mäkké, zároveň však ešte pevné. Scedíme ich, vrátime do hrnca a omastíme maslom. Hrniec prikryjeme pokrievkou a cestoviny pretrepeme. Udržujeme je teplé. Zvyšné olivový olej 11 rozohrejeme v kastróliku a osmažíme na ňom cibuľu. Keď cibuľa sklovita, pridáme cesnak a opekáme ešte asi minútu. Do misky prilejeme polovicu nálevu z konzervy so srdcovkami a biele víno a za občasného miešania privedieme k varu. Povaríme 3 minúty. Srdcovky vyberieme z, konzervy, zvyšok náleve nepoužijeme. Pohyblivé srdcovky vložíme do rajnice s nálevom a vínom, ochutíme petržlenovou vňaťou, oreganom (dobromystí), korením a muškátovým orieškom a na miernom ohni dôkladné prehrejeme. Cestoviny upravíme do misiek, prelejeme omáčkou sa srdcovkami, ozdobíme bazalkou a podávame. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART

Komentáre k receptu Niťovky so srdcovkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty