Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nielen veľkonočný perník

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 27925x
Nielen veľkonočný perník

Či sú Veľká noc alebo Vianoce, vždy pečiem sladký voňavý perník.

vytlačiť recept Nielen veľkonočný perník
recept Nielen veľkonočný perník
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

420 g hladká múka
1 lyžica perníkovej korenie
4 lyžice med
50 g maslo
2 ks vajcia
140 g cukor múčka
2 lyžice rum

na ozdobu:

1 ks bielok
250 g cukor múčka
citrónová šťava
potravinárske farbivo

na potření:

1 ks bielok

podľa chuti:

2 lyžice kakao

Postup prípravy receptu

Med s cukrom a maslom za stáleho miešania varíme, kým sa cukor nerozpustí. Potom zmes odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Do studenej zmesi vmiešame vajcia, korenie, rum a múku. Kto má radšej tmavý perník, primieša aj kakao. Všetko vymiešame na hladké, celistvé a nelepivé cesto. Ak sa nám cesto lepí, vyklopíme ho na doske dosku a vpracujeme trochu múky. Cesto necháme v chlade 30 minút odležať. Odpočinuté cesto rozvaľkáme na asi 2 mm silnú placku a formičkami vypichujeme rôzne tvary, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Všetky tvary pred vložením do rúry potrieme bielkom. Medovník pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C dozlatista. Perník ide ľahko zdvihnúť a tvary sú pevné. Upečený perník necháme vychladnúť. Cukor vymiešame s bielkom a pár kvapkami citrónovej šťavy na hladkú glazúru. Na Velikonoce pridávam štipku žltého farbiva, na Vianoce zase červené. Veľkonočné alebo vianočné perníky ozdobíme alebo len natrieme štetcom a glazúru necháme zaschnúť.

Komentáre k receptu Nielen veľkonočný perník (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt