Nielen babičkina polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 27538x
Jednoduchá a rýchla polievka z mrazenej zeleniny pre začínajúcich kuchařinky alebo prepracované mamičky.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | väčšie zemiaky |
1 lyžica | olej |
1 lyžička | sušený cesnak |
1 - 2 lyžíc | majorana |
1 balíček | zeleninová babičkinho zmes |
1 kocka | zeleninový bujón |
1 lyžica | detská krupica |
soľ | |
100 ml | voda na kašičku |
voda |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, opláchneme a nakrájame na kocky. Do hrnca vsypeme mrazenú zeleninu (tzv. babičkinho zmes) a kocky zemiakov, pridáme zeleninový bujón a všetko zalejeme vodou, aby zelenina bola ponorená. Základ polievky privedieme do varu, prilejeme olej, ztlumíme plameň a varíme asi 15 minút do zmäknutia zemiakov. Vo vode rozmiešame vrchovatú lyžicu krupice, kašičku prilejeme do polievky a privedieme k varu. Vsypeme majoránku a polievku 5 minút prevaríme. Potom prisypeme cesnak, dochutíme soľou a prevarte. Mrazenú zeleninu si podľa chuti môžete nahradiť vlastné zmesí mrazenej alebo čerstvej zeleniny, zakaždým však bude mať polievka inú chuť.