Nezbedníci z bravčového mäsa
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 10515x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | sójová omáčka |
3 strúčiky | cesnak |
4 - 6 ks | bravčová kotleta |
2 ks | vajcia |
1/2 lyžičky | mleté čierne korenie |
1/2 lyžice | horcica |
1 lyžička | soľ |
1 lyžica | worcestrová omáčka |
1 lyžica | solamyl |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Mäso nakrájané na plátky naklepeme, ja používam bravčové kotlety. Pripravíme si omáčku. V hlbokom tanieri rozšľaháme 2 vajcia, lyžičku soli, pol lyžičky čierneho korenia, lyžicu sójovej a worcestrové omáčky, horčicu, solamyl a 3 strúčiky roztlačeného alebo prelisovaného cesnaku. Omáčku dobre rozmiešame. Mäso v omáčke obalíme, dáme do krabičky, zvyškom zmesi prelejeme a necháme odležať v chlade najlepšie 3 - 4 dni. Potom plátky mäsa sprudka na panvici osmažíme krásne ružova. Nezbedníci z bravčového skvele chutia s hranolky.