Nezbedná bravčová kotleta
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 21065x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
2 ks | bravčová kotleta |
soľ | |
marináda: | |
1 lyžica | solamyl |
2 strúčiky | cesnak |
1 lyžica | sójová omáčka |
1/2 lyžičky | soľ |
1 ks | vajcia |
1/2 lyžičky | mleté čierne korenie |
1 lyžica | horcica |
1 lyžička | olej |
podľa potreby: | |
voda na podliaty | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Bravčové kotlety naklepeme na tenké plátky, osolíme a okoreníme. Na krajoch narežeme. Zo všetkých ingrediencií (Dochucovacie, korenie, vajec a solamylu) si vymiešame marinádu, cesnak do marinády prelisujeme. Mäso marinujeme v takto pripravenej zmesi celých 24 hodín. Na panvici rozpálime trochu oleja, obalené plátky (trochu odkvapkane) osmažíme dozlatista. Podlejeme zvyšnou marinádou, zriedime ju trochou vody a krátko prevaríme na výbornú omáčku. Nezbedne bravčové kotlety podávame s čerstvou zeleninovou oblohou, vareným zemiakom alebo len chlebom.