Nevarené opekané zemiačiky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 144503x
Jednoduchá úprava tradičných zemiakov prekvapí celú vašu rodinu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | maslo |
5 ks | zemiaky (veľké) |
soľ | |
mleté biele korenie | |
4 lyžice | olej |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, nakrájame na 1 cm kocky a ponoríme ich do studenej vody. Dôkladne vypláchneme, najlepšie dvakrát, aby sa škrob čo najviac vyplavili. Vďaka tomu sa potom zemiaky neprichytávajú na panvicu. Zemiaky zlejeme a dôkladne osušíme papierovými utierkami. Najlepšie na teflónovej panvici rozohrejeme olej a zemiaky do nej vsypeme. Panvíc potřásáme tak, aby sa všetky kocky obalil v oleji. Potom za neustáleho obracania restujeme asi 15 až 20 minút. Orestované ich dáme odkvapkať na rošt. V uvoľnenej panvici rozpustíme maslo. Vrátime späť zemiaky a premiešame tak, aby sa všetky zemiaky nasiakli maslom. Nakoniec okoreníme, osolíme a ihneď podávame. Zemiaky sú skvelé ako samostatné maškrtenie aj ako príloha k mäsu alebo šalátom.
Komentáre k receptu Nevarené opekané zemiačiky (3 komentáre)
-
Frajer2
03.August 2015 20:50
Jozef, pojeb sa aj s tvojou gramatikou, dúfam že je to spisovne ty zemiačik.
-
ola
08.February 2015 09:46
Sem nepatrí kritika správneho vyjadrovania sa, sem patrí chuť jedla........ Ja sledujem recepty pre chuť a nie kto ako a s akým vyjadrením popísal recept.......
-
Jozef
04.October 2014 18:22
Zemiaky majú supu a preto sa súpu a nie lúpu. Po česky je loupat brambory ale nie po slovensky! Takisto je nesprávne... aby sa zemiaky nasiakli maslom. Správne je ...aby nasiakli maslom. OPRAVIT!!!