Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nevarené opekané zemiačiky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 144503x
Nevarené opekané zemiačiky

Jednoduchá úprava tradičných zemiakov prekvapí celú vašu rodinu.

vytlačiť recept Nevarené opekané zemiačiky
recept Nevarené opekané zemiačiky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g maslo
5 ks zemiaky (veľké)
soľ
mleté biele korenie
4 lyžice olej

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, nakrájame na 1 cm kocky a ponoríme ich do studenej vody. Dôkladne vypláchneme, najlepšie dvakrát, aby sa škrob čo najviac vyplavili. Vďaka tomu sa potom zemiaky neprichytávajú na panvicu. Zemiaky zlejeme a dôkladne osušíme papierovými utierkami. Najlepšie na teflónovej panvici rozohrejeme olej a zemiaky do nej vsypeme. Panvíc potřásáme tak, aby sa všetky kocky obalil v oleji. Potom za neustáleho obracania restujeme asi 15 až 20 minút. Orestované ich dáme odkvapkať na rošt. V uvoľnenej panvici rozpustíme maslo. Vrátime späť zemiaky a premiešame tak, aby sa všetky zemiaky nasiakli maslom. Nakoniec okoreníme, osolíme a ihneď podávame. Zemiaky sú skvelé ako samostatné maškrtenie aj ako príloha k mäsu alebo šalátom.

Komentáre k receptu Nevarené opekané zemiačiky (3 komentáre)

  • Frajer2 03.August 2015 20:50

    Jozef, pojeb sa aj s tvojou gramatikou, dúfam že je to spisovne ty zemiačik.

  • ola 08.February 2015 09:46

    Sem nepatrí kritika správneho vyjadrovania sa, sem patrí chuť jedla........ Ja sledujem recepty pre chuť a nie kto ako a s akým vyjadrením popísal recept.......

  • Jozef 04.October 2014 18:22

    Zemiaky majú supu a preto sa súpu a nie lúpu. Po česky je loupat brambory ale nie po slovensky! Takisto je nesprávne... aby sa zemiaky nasiakli maslom. Správne je ...aby nasiakli maslom. OPRAVIT!!!

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty