Netradičná zemiaková kaša
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 65549x
Netradičné zemiaková kaša sa hodí k mäsám pečeným, grilovaným aj vareným, alebo ku klobáskám.
Recept na 4 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
4 lyžičky | soľ |
70 g | maslo |
5 strúčikov | cesnak |
500 dkg | zemiaky |
250 ml | mlieko |
Postup prípravy receptu
Pripravíte si zemiakovú kašu, ako ste zvyknutí, a ako vám a rodine najviac chutí. Až bude kaša hotová, olúpeme si cibuľku a nakrájame ju nadrobno. V rozpálenej panvici s olejom cibuľu opražíme. Ako dosmažíme cibuľu, olúpeme štyri až päť strúčikov cesnaku a lisom na cesnak je pretlačíme priamo do hotovej kaše, pridáme aj cibuľku osmaženej dohneda. Kto nemá rád smaženú cibuľku, pridávať ju nemusí, stačí len cesnak. Netradičná zemiakovú kašu možno podávať potrebné len k šalátu . Kaša nie je zložitá a môžeme použiť napríklad ik nedeľnému obedu.