Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Netradičná kuracia čína

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26895x
Netradičná kuracia čína

Naložené mäso nakrájané na kúsky a doplnené mandľami.

vytlačiť recept Netradičná kuracia čína
recept Netradičná kuracia čína
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 - 3 snítek vňať petržlenu
1 lyžica olivový olej
2 - 3 lyžíc biele víno na podliaty
1 lyžička wasabi chren
50 g mandle
1 lyžica japonská sójová omáčka
2 plátky kurací rezeň
drvené čili
soľ

Postup prípravy receptu

Kuracie plátky umyjeme a nakrájame na rezance. Petržlenovú vňať, najlepšie čerstvú, umyjeme a nasekáme nadrobno. Mandle dáme do silnejšieho mikroténového vrecka a cez utierku paličkou rozbite na kúsky. Mandle môžeme použiť lúpané aj nelúpanej. Mäso dáme do misky a premiešame s lyžicou olivového oleja. Pridáme sójovú omáčku, mleté chilli, trochu soli, vrchovatú lyžičku chrenu wasabi a vňať petržlenu. Nakoniec vmiešame mandle a zmes necháme minimálne 2 hodiny štát, lepšie potom cez noc. Odležaní naložené mäso sprudka osmažíme na panvici, podlejeme trochou bieleho vína a necháme vydusiť. Pracujeme rýchlo. Netradičná kuracie čínu podávame s hranolčekmi, zemiakovou kašou alebo ryžou. Záleží na chuti. Recept je na 1 veľkú alebo 2 menšie porcie.

Komentáre k receptu Netradičná kuracia čína (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty