Netradičná kuracia čína
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 26895x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 snítek | vňať petržlenu |
1 lyžica | olivový olej |
2 - 3 lyžíc | biele víno na podliaty |
1 lyžička | wasabi chren |
50 g | mandle |
1 lyžica | japonská sójová omáčka |
2 plátky | kurací rezeň |
drvené čili | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kuracie plátky umyjeme a nakrájame na rezance. Petržlenovú vňať, najlepšie čerstvú, umyjeme a nasekáme nadrobno. Mandle dáme do silnejšieho mikroténového vrecka a cez utierku paličkou rozbite na kúsky. Mandle môžeme použiť lúpané aj nelúpanej. Mäso dáme do misky a premiešame s lyžicou olivového oleja. Pridáme sójovú omáčku, mleté chilli, trochu soli, vrchovatú lyžičku chrenu wasabi a vňať petržlenu. Nakoniec vmiešame mandle a zmes necháme minimálne 2 hodiny štát, lepšie potom cez noc. Odležaní naložené mäso sprudka osmažíme na panvici, podlejeme trochou bieleho vína a necháme vydusiť. Pracujeme rýchlo. Netradičná kuracie čínu podávame s hranolčekmi, zemiakovou kašou alebo ryžou. Záleží na chuti. Recept je na 1 veľkú alebo 2 menšie porcie.