Netradičná gaštanová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 14333x
Jednoduchá krémová polievka z jedlých gaštanov s príchuťou zázvoru.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 hrste | čerstvá rucola |
1/2 ks | cibula |
300 g | jedlé gaštany |
1 strúčik | cesnak |
1 l | silný zeleninový vývar |
podľa chuti: | |
1/2 lyžice | čestvý zázvor |
muškátový oriešok | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Gaštany zbavíme šupiek tak, že zrežeme ich plochou časť, vhodíme do osolenej vriacej vody a necháme stáť asi 5 minút. Potom je ľahko ošúpeme. Zázvor očistíme a nastrúhame. Rukolu jemne usekáme. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na kocky. Olúpané gaštany uvaríme domäkka, scedíme a rozmixujeme na hladkú kašu, ktorú ochutíme muškátovým orieškom, korením a soľou. Na masle speníme cibuľku, cesnak a strúhaný zázvor. Všetko zalejeme vývarom, vmiešame gaštanovú kašu a krátko povaríme. Nakoniec vmiešame rucolu a podľa potreby dosolíme. Polievku na tanieri zjemníme jednou lyžicou kyslej smotany a podávame s krutónmi alebo toasty.