Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nesovická buchta

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 92616x
Nesovická buchta

Veľmi rýchla a chutná buchta pre každú príležitosť.

vytlačiť recept Nesovická buchta
recept Nesovická buchta sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 ks prášok do pečiva
150 g cukor krupica
1/4 l mlieko
250 g polohrubá múka
5 lyžíc olej
1 ks vajcia

drobenka:

2 lyžice olej
kokos
100 g cukor múčka
100 g hrubá múka

podľa potreby:

tuk na vymazanie
múka na vysypanie
mletá škorica
zavárané ovocie
strúhané jablko

Postup prípravy receptu

Nasucho zmiešame dohromady múku, cukor a prášok do pečiva. Pridáme mlieko, vajcia a olej. Všetko dôkladne premiešame a nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Cesto poukladáme sezónnym ovocím (ríbezle, jahody, maliny, čerešne, marhule), tiež strúhaným jablkami, alebo v zime kompótom. Hore dáme posýpku, ktorú vyrobíme z oleja, múky a práškového cukru. Nastrúhaná jablká môžeme prisypať škoricou a pre slávnostné príležitosti môžeme do odrobinky pridať kokos. Nesovickou buchtu pečieme vo vyhriatej rúre do zlatohneda. Ž máme hotovo spoznáme tak, že okraje odstúpi od plechu.

Komentáre k receptu Nesovická buchta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty