Nesovická buchta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 92616x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | prášok do pečiva |
150 g | cukor krupica |
1/4 l | mlieko |
250 g | polohrubá múka |
5 lyžíc | olej |
1 ks | vajcia |
drobenka: | |
2 lyžice | olej |
kokos | |
100 g | cukor múčka |
100 g | hrubá múka |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
múka na vysypanie | |
mletá škorica | |
zavárané ovocie | |
strúhané jablko |
Postup prípravy receptu
Nasucho zmiešame dohromady múku, cukor a prášok do pečiva. Pridáme mlieko, vajcia a olej. Všetko dôkladne premiešame a nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Cesto poukladáme sezónnym ovocím (ríbezle, jahody, maliny, čerešne, marhule), tiež strúhaným jablkami, alebo v zime kompótom. Hore dáme posýpku, ktorú vyrobíme z oleja, múky a práškového cukru. Nastrúhaná jablká môžeme prisypať škoricou a pre slávnostné príležitosti môžeme do odrobinky pridať kokos. Nesovickou buchtu pečieme vo vyhriatej rúre do zlatohneda. Ž máme hotovo spoznáme tak, že okraje odstúpi od plechu.