Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nepečený jablkový múčnik

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 58973x
Nepečený jablkový múčnik

Nepečený jablkový múčnik pripravíme z jabĺk, detských piškót a smotanového krému.

vytlačiť recept Nepečený jablkový múčnik
recept Nepečený jablkový múčnik sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

krém:

200 ml kyslá smotana (18%)
200 ml smotana na šľahanie (40%)
1 lyžica cukor múčka

na ozdobu:

200 g čerstvé ovocie

náplň:

3 lyžice cukor
1 balíček vanilkový pudingový prášok
100 ml voda
1 balíček vanilkový cukor
6 ks jablko

podľa potreby:

detské piškóty

Postup prípravy receptu

Jablká umyjeme, olúpeme a nastrúhame najemno. Ovocia na zdobenie umyjeme a osušíme. Môže to byť hroznové víno, jahody, Carambole alebo iné podľa vlastnej chuti. Vo vode rozmiešame pudingový prášok a vanilkový cukor. Dno tortovej formy pokryjeme kolieskami piškót. Pripravíme si jablkovou náplň. V kastróle dusíme nastrúhaná jablká s cukrom. Akonáhle sa začnú variť, zalejeme je rozpusteným pudingovým práškom a za stáleho miešania necháme prebublávať asi 3 minúty. Teplou náplň vlejeme na vrstvu piškót a přkryjeme ďalšou vrstvou piškót. Necháme vychladnúť. Pripravíme si smotanový krém. Smotanu (40%) ušľaháme s práškovým cukrom do tuha. Opatrne vmiešame hustú kyslú smotanu a krém nanesieme na vychladnutý múčnik. Ozdobíme ovocím a uložíme do chladničky. Necháme do druhého dňa stuhnúť. Pri podávaní môžeme múčnik prizdobiť čokoládou a lístkom mäty.

Komentáre k receptu Nepečený jablkový múčnik (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty