Nepečený jablkový múčnik
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 58973x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
krém: | |
200 ml | kyslá smotana (18%) |
200 ml | smotana na šľahanie (40%) |
1 lyžica | cukor múčka |
na ozdobu: | |
200 g | čerstvé ovocie |
náplň: | |
3 lyžice | cukor |
1 balíček | vanilkový pudingový prášok |
100 ml | voda |
1 balíček | vanilkový cukor |
6 ks | jablko |
podľa potreby: | |
detské piškóty |
Postup prípravy receptu
Jablká umyjeme, olúpeme a nastrúhame najemno. Ovocia na zdobenie umyjeme a osušíme. Môže to byť hroznové víno, jahody, Carambole alebo iné podľa vlastnej chuti. Vo vode rozmiešame pudingový prášok a vanilkový cukor. Dno tortovej formy pokryjeme kolieskami piškót. Pripravíme si jablkovou náplň. V kastróle dusíme nastrúhaná jablká s cukrom. Akonáhle sa začnú variť, zalejeme je rozpusteným pudingovým práškom a za stáleho miešania necháme prebublávať asi 3 minúty. Teplou náplň vlejeme na vrstvu piškót a přkryjeme ďalšou vrstvou piškót. Necháme vychladnúť. Pripravíme si smotanový krém. Smotanu (40%) ušľaháme s práškovým cukrom do tuha. Opatrne vmiešame hustú kyslú smotanu a krém nanesieme na vychladnutý múčnik. Ozdobíme ovocím a uložíme do chladničky. Necháme do druhého dňa stuhnúť. Pri podávaní môžeme múčnik prizdobiť čokoládou a lístkom mäty.