Nepečené mušličky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 68719x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
80 ks | Linecké koliesko |
cesto: | |
120 g | kokos |
100 g | cukor múčka |
100 g | maslo |
krém: | |
ružové potravinárske farbivo | |
3 ks | bielok |
180 g | cukor krupica |
80 g | maslo |
1 lyžica | rum |
na ozdobu: | |
perličky | |
podľa potreby: | |
cukor na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Pripravíme asi 80 kúskov malých lineckých koliesok. Dobré cesto si môžeme pripraviť podľa receptu na Jednoduché linecké cesto. Z kokosu, masla a cukru vypracujeme cesto, ktorý na malú chvíľu uložíme do chladu. Potom si vezmeme formičku mušličky az cesta si odkrojíme kúsky cesta. Formičku si pred vkladaním cesta vždy vysypeme cukrom, potom vytvarovanú mušličku vyklepneme a uchovávame v chlade. Pripravíme si krém. Bielky vyšľaháme s cukrom vo vodnom kúpeli do zhustnutia, šľaháme, kým zmes nevychladne. Potom pridáme maslo, rum a farbivo. Krém striekame na linecké kolieska vrecúškom s tvorítkom a potom už len priklopíme stuhnutú mušličku. Zdobíme perličkami.