Nepečená tvarohová torta s ovocím
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 53368x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | piškóty |
krém: | |
150 g | maslo |
1 balíček | stužovače šľahačky |
2 - 3 lyžíc | cukor múčka |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
500 g | nízkotučný tvaroh |
na ozdobu: | |
2 balíčky | čokoláda na varenie |
100 g | stužený tuk |
podľa potreby: | |
drobné ovocie (maliny, černice) |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si bežnú formu na nepečené torty. Drobné ovocie (maliny, černice, jahody alebo čučoriedky) umyjeme a necháme odkvapkať. Pripravíme si krém. Zmäknuté maslo najskôr vymiešame dohladka s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom zašľaháme tvaroh a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu so stužovačom. Na dno formy poukladáme vrstvu piškót, pokryjeme polovicou krému a posypeme ovocím. Opäť dáme piškóty, zvyšok krému a ovocia.
Polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme pripravili rozpustením čokolády na varenie spoločne s tukom. Nepečený tvarohový koláč s ovocím dáme najlepšie cez noc do chladničky stuhnúť. Druhý deň nakrájame na trojuholníky a podávame. Ovocie volíme podľa chuti a toho, čo máme práve po ruke. Najlepšie však používame čerstvé.