Nepečená torta s jahodami a želé
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 7551x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
na ozdobu: | |
1 ks | červenej tortovej želé |
2 - 3 lyžíc | cukor múčka |
náplň: | |
3 ks | kyslá smotana |
2 - 5 lyžíc | jahodový sirup |
1 ks | želatínový stužovače |
2 - 4 lyžíc | cukor múčka |
náplň 2: | |
500 g | jahody |
náplň 3: | |
1 balíček | piškóty |
podľa potreby: | |
1 lyžica | maslo |
1 hrsť | strúhaný kokos |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme podľa návodu želatínový stužovače (Dr.Oetker). Zodpovedá 6 plátkom želatíny. Obsah sáčku vysypeme do 100 ml vlažnej vody a metličkou miešame asi 30 sekúnd. Potom vmiešame 3 kyslej smotany a asi 3 - 5 lyžíc jahodového alebo malinového sirupu. Osobne používam sirup Yo Malino-jahodový. Je drahšie, ale výborný. Ak nemáte jahody, môžete použiť aj iné ovocie, napríklad maliny. Tortovú formu vytrieme maslom a vysypeme kokosom. Poukladáme piškóty v jednej vrstve a potrieme zmesou kyslej smotany. Potom pokladieme omytými a na polovičky rozkrájenými jahodami a opäť potrieme zmesou smotany. Opäť poukladáme piškóty v jednej vrstve a potrieme zmesou smotany. Potom dáme na tortu opäť jahody. Nepečený tortu dáme na chvíľu do chladničky. Medzitým si pripravíme podľa návodu tortovej červené želé a nalejeme ho na tortu. Nepečený tortu s jahodami a želé necháme stuhnúť do druhého dňa v chladničke. Nepečený tortu s jahodami a želé nakrájame a môžeme podávať. Jednotlivé kúsky torty zdobíme šľahačkou.