Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nepečená špongiovitá torta s ovocím

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 98786x
Nepečená špongiovitá torta s ovocím

Rýchly dezert z piškót, tvarohu, pudingu a ovocie. Vhodný ako sladká bodka počas narodeninovej oslavy.

vytlačiť recept Nepečená špongiovitá torta s ovocím
recept Nepečená špongiovitá torta s ovocím
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g tvaroh
2 balíčky vanilkový puding
4 lyžice cukor krupica
2 balíčky piškóty
0,5 l mlieko

podľa chuti:

šľahačka
ananás
jahoda
mandarinka
kivi
pomaranč

podľa potreby:

turecká káva
rum

Postup prípravy receptu

Podľa návodu uvaríme hustejší puding. Ešte do horúceho pudingu zašľaháme tvaroh, vznikne nám hmota, ktorú budeme potierať piškóty. Na dno tortovej formy naukladáme piškóty, ktoré namáčame do silnej tureckej kávy. Miesto kávy môžeme piškóty pokvapkať rumom, záleží na tom, čomu dávame prednosť. Na piškóty kladieme ovocie. Ďalšiu vrstvu nepečeného torte tvorí hmota z pudingu a tvarohu (asi polovica množstva). Potom naskladáme znova piškóty, ovocie a nakoniec zvyšok krému. Takto pripravený dezert zakryjeme alobalom alebo potravinovou fóliou a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí krájame tortu na kúsky, zdobíme šľahačkou a ovocím.

Komentáre k receptu Nepečená špongiovitá torta s ovocím (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty