Nepečená špongiovitá torta s ovocím
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 98786x
Rýchly dezert z piškót, tvarohu, pudingu a ovocie. Vhodný ako sladká bodka počas narodeninovej oslavy.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | tvaroh |
2 balíčky | vanilkový puding |
4 lyžice | cukor krupica |
2 balíčky | piškóty |
0,5 l | mlieko |
podľa chuti: | |
šľahačka | |
ananás | |
jahoda | |
mandarinka | |
kivi | |
pomaranč | |
podľa potreby: | |
turecká káva | |
rum |
Postup prípravy receptu
Podľa návodu uvaríme hustejší puding. Ešte do horúceho pudingu zašľaháme tvaroh, vznikne nám hmota, ktorú budeme potierať piškóty. Na dno tortovej formy naukladáme piškóty, ktoré namáčame do silnej tureckej kávy. Miesto kávy môžeme piškóty pokvapkať rumom, záleží na tom, čomu dávame prednosť. Na piškóty kladieme ovocie. Ďalšiu vrstvu nepečeného torte tvorí hmota z pudingu a tvarohu (asi polovica množstva). Potom naskladáme znova piškóty, ovocie a nakoniec zvyšok krému. Takto pripravený dezert zakryjeme alobalom alebo potravinovou fóliou a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí krájame tortu na kúsky, zdobíme šľahačkou a ovocím.