Nepečená smotanová torta
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 103411x
Ovocnů tortu z kyslej smotany určite poznáte, ale ponúkam vám trochu iný variant tohto sviežeho dezertu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 kelímky | hustá kyslá smotana |
1 balíček | piškóty |
2 balíčky | vanilkový cukor |
na ozdobu: | |
ovocie | |
šľahačka | |
poleva: | |
1/2 l | voda |
1 - 2 misek | mrazené maliny |
2 lyžice | cukor krupica |
1 balíček | pudingový prášok |
Postup prípravy receptu
Dezert budeme pripravovať do tortovej formy alebo možno aj do štvorcovej dózy či porcelánového pekáča. Čím väčšie bude nádoba, tým nižšia bude tortu. Na dno formy poukladáme piškóty. Vanilkový cukor rozdelíme do téglikov s kyslou smotanou a so smotanou premiešame. Obsah všetkých pohárikov navrstvíme na piškóty. Celý povrch smotany poukladáme ešte jednou vrstvou piškót. Takto pripravené dáme do chladničky a pustíme sa do prípravy malinového pudingu (viď. Dezert z mrazených malín). Do necelého pollitri vody nasypeme mrazené maliny, pridáme cukor a privedieme k varu. Necháme krátko povariť. Vo zvyšku studenej vody rozmiešame pudingový prášok. Rozmiešaný puding prilejeme k malinám a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Uvarený malinový puding nalejeme na pripravený a trochu vychladený smotanový základ. Nemusíme sa báť, hustá a už studená smotana sa nerozpustí. Ovocný smotanový tortu vložíme do chladničky a necháme stuhnúť najlepšie do druhého dňa. Ak sme dezert pripravili ráno, stačí vydržať do večera.
Komentáre k receptu Nepečená smotanová torta (2 komentáre)
-
Iveta kissova
08.July 2021 16:32
Aký pudingový prášok prosím? Môže byť zlatý klas?
-
Katka
07.July 2012 15:09
Najprv sa nauč slovenčinu, až potom dávaj články na internet. Jednou vetou : Ale dávaš tomu slovenčinovy.