Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nepečená smotanová torta

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 103609x
Nepečená smotanová torta

Ovocnů tortu z kyslej smotany určite poznáte, ale ponúkam vám trochu iný variant tohto sviežeho dezertu.

vytlačiť recept Nepečená smotanová torta
recept Nepečená smotanová torta sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 kelímky hustá kyslá smotana
1 balíček piškóty
2 balíčky vanilkový cukor

na ozdobu:

ovocie
šľahačka

poleva:

1 balíček pudingový prášok
1/2 l voda
1 - 2 misek mrazené maliny
2 lyžice cukor krupica

Postup prípravy receptu

Dezert budeme pripravovať do tortovej formy alebo možno aj do štvorcovej dózy či porcelánového pekáča. Čím väčšie bude nádoba, tým nižšia bude tortu. Na dno formy poukladáme piškóty. Vanilkový cukor rozdelíme do téglikov s kyslou smotanou a so smotanou premiešame. Obsah všetkých pohárikov navrstvíme na piškóty. Celý povrch smotany poukladáme ešte jednou vrstvou piškót. Takto pripravené dáme do chladničky a pustíme sa do prípravy malinového pudingu (viď. Dezert z mrazených malín). Do necelého pollitri vody nasypeme mrazené maliny, pridáme cukor a privedieme k varu. Necháme krátko povariť. Vo zvyšku studenej vody rozmiešame pudingový prášok. Rozmiešaný puding prilejeme k malinám a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Uvarený malinový puding nalejeme na pripravený a trochu vychladený smotanový základ. Nemusíme sa báť, hustá a už studená smotana sa nerozpustí. Ovocný smotanový tortu vložíme do chladničky a necháme stuhnúť najlepšie do druhého dňa. Ak sme dezert pripravili ráno, stačí vydržať do večera.

Komentáre k receptu Nepečená smotanová torta (2 komentáre)

  • Iveta kissova 08.July 2021 16:32

    Aký pudingový prášok prosím? Môže byť zlatý klas?

  • Katka 07.July 2012 15:09

    Najprv sa nauč slovenčinu, až potom dávaj články na internet. Jednou vetou : Ale dávaš tomu slovenčinovy.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty