Nepečená ovocná torta so želatínou
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 32034x
Výborný ľahká ovocná torta so želatínou vhodná k akejkoľvek príležitosti, u ktoré môžeme rozvinúť svoju kreativitu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 ks | kupovaný tortový korpus |
krém: | |
mlieko | |
1 balíček | pudingový prášok |
na ozdobu: | |
ovocie | |
na potření: | |
marmeláda | |
poleva: | |
1 balíček | želatína |
Postup prípravy receptu
Zakúpený korpus vybalíme z obalu a jeho okraj zrežeme tak, aby mal celý korpus rovnú plochu. Vložíme ho do okrúhle formy na pečenie. Potom ho potrieme akúkoľvek marmeládou, vrstvu asi 3 mm. Potom rozbalíme druhý korpus a priložíme ho na prvý s potiahnutú džemom. Potom si pripravíme pudingový náplň. Môžeme použiť akúkoľvek príchuť. Pripravujeme ho bežne podľa návodu, ale dáme o niečo menej mlieka (napr. namiesto 500 ml dáme 400 ml mlieka). Po uvarení puding nalejeme na korpusy a rozotrieme do rovnomernej vrstvy asi tak 1 cm. Teraz naukladáme ovocie. Tu môžeme využiť vlastnej predstavivosti a použiť akékoľvek ovocie. Na záver si pripravíme želatínu. Pripravíme ju bežne podľa návodu. Želatínou zalejeme odkôstkované tortu a vložíme najlepšie cez noc do chladničky (ale postačí aj 2 hodiny). Nepečený ovocný tortu so želatínou rozkrájame na trojuholníky a podávame pri akejkoľvek príležitosti.
Komentáre k receptu Nepečená ovocná torta so želatínou (1 komentár)
-
Dana
19.September 2012 13:55
chcela by som sa spytat ci ten puding ma vychladnut pred tym ako tam naukladam ovocie :) dakujem