Nepečená marhuľová torta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 26148x
Recept na ľahký ovocný nepečený tortu so šťavnatým ovocím.
Recept na 8 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
maslo na vymastenie | |
cukor múčka na vysypanie | |
cestíčko: | |
6 lyžíc | mlieko |
125 g | maslo |
200 g | detské piškóty |
krém: | |
6 lyžíc | cukor múčka |
250 ml | smotana na šľahanie |
200 g | nátierkové maslo |
1 lyžica | citrónová kôra |
náplň: | |
400 g | marhule |
poleva: | |
1/2 balíčku | vanilkový pudingový prášok |
250 ml | šťava z ovocia |
100 ml | voda |
Postup prípravy receptu
Piškóty dáme do mikroténového vrecka a rozdrvíme je valčekom. Drobčekov v miske zvlhčíme 6 lyžicami mlieka a zmäknutými maslom. Tortovú formu s priemerom 22 cm vymastíme maslom a vysypeme práškovým cukrom. Piškótovú hmotu vtlačíme na dno formy a vytvarujeme asi 2 cm vysoký okraj. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky. Nátierkové maslo bez príchute zmiešame so 6 lyžicami cukru. Pridáme citrónovú kôru a vymiešame dohladka. Potom pridáme smotanu ušľahanú dotuha. Hotovú zmes rozotrieme na piškótový základ a dáme opäť na chvíľu do chladničky. V kastrůlku zvaríme asi 250 ml šťavy z ovocia + 100 ml vody s polkou vanilkového pudingu. Necháme mierne vychladnúť. Marhule a broskyne nakrájame na malé mesiačiky a poukladáme ich striedavo na vychladnutý krém. Potom všetko zalejeme pripraveným vanilkovým pudingom. Nepečený marhuľový tortu necháme aspoň do druhého dňa vychladnúť. Druhý deň nepečený marhuľový tortu vyberieme z formy, nakrájame a môžeme podávať. Marhuľový tortu zdobíme podľa fantázie.