Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nepečená marhuľová torta

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26148x
Nepečená marhuľová torta

Recept na ľahký ovocný nepečený tortu so šťavnatým ovocím.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Nepečená marhuľová torta
recept Nepečená marhuľová torta
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

maslo na vymastenie
cukor múčka na vysypanie

cestíčko:

6 lyžíc mlieko
125 g maslo
200 g detské piškóty

krém:

6 lyžíc cukor múčka
250 ml smotana na šľahanie
200 g nátierkové maslo
1 lyžica citrónová kôra

náplň:

400 g marhule

poleva:

1/2 balíčku vanilkový pudingový prášok
250 ml šťava z ovocia
100 ml voda

Postup prípravy receptu

Piškóty dáme do mikroténového vrecka a rozdrvíme je valčekom. Drobčekov v miske zvlhčíme 6 lyžicami mlieka a zmäknutými maslom. Tortovú formu s priemerom 22 cm vymastíme maslom a vysypeme práškovým cukrom. Piškótovú hmotu vtlačíme na dno formy a vytvarujeme asi 2 cm vysoký okraj. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky. Nátierkové maslo bez príchute zmiešame so 6 lyžicami cukru. Pridáme citrónovú kôru a vymiešame dohladka. Potom pridáme smotanu ušľahanú dotuha. Hotovú zmes rozotrieme na piškótový základ a dáme opäť na chvíľu do chladničky. V kastrůlku zvaríme asi 250 ml šťavy z ovocia + 100 ml vody s polkou vanilkového pudingu. Necháme mierne vychladnúť. Marhule a broskyne nakrájame na malé mesiačiky a poukladáme ich striedavo na vychladnutý krém. Potom všetko zalejeme pripraveným vanilkovým pudingom. Nepečený marhuľový tortu necháme aspoň do druhého dňa vychladnúť. Druhý deň nepečený marhuľový tortu vyberieme z formy, nakrájame a môžeme podávať. Marhuľový tortu zdobíme podľa fantázie.

Komentáre k receptu Nepečená marhuľová torta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty