Nebeské kuracie rezance
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 69664x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
1 lyžica | hladká múka |
1,5 dl | mlieko |
2 plátky | kuracie prsíčka |
1 kelímok | šľahačka |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
cesnak | |
soľ | |
bazalka | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenké rezance. Na oleji orestujeme olúpanú cibuľku nakrájanú na polovičný plátky do zesklovatění. Pridáme nakrájaný cesnak, kuracie prsíčka, soľ, korenie a bazalku, bazalkou nešetríme. Restujeme dozlata. Kuracie rezance zaprášime múkou, podlejeme mliekom a za stáleho miešania chvíľu povaríme. Nakoniec pridáme šľahačku, prehrejeme. Nebeské kuracie rezančeky najlepšie chutia s cestovinami posypanými strúhaným syrom.