Nátierková bublanina
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 66534x
Vôňa, ktorá sa rozvinie pri pečení bublaniny z pomazánkového masla a jahôd, vám zaručene pošteklí chuťové poháriky.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | vanilkový cukor |
3 ks | vajcia |
250 g | cukor krupica |
250 g | polohrubá múka |
1 ks | nátierkové maslo (200g) |
1 balíček | prášok do pečiva |
náplň: | |
1 konzerva | zavárané jahody |
Postup prípravy receptu
Miešame nátierkové maslo, vajcia a obidva druhy cukru elektrickým šľahačom, kým nám žltá pena nezačne získavať biely odtieň. Potom po trochách pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Premiešame. Zavárané jahody necháme odkvapkať a překrájíme na polovice, čerstvé jahody (250g) nakrájame na štvrtiny. Plech vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto a uhladíme. Jahody navrstvíme na cesto av predhriatej rúre pečieme asi 20 minút ba 180 ° C.