Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nátierka zo sleďových filiet

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 12392x
Nátierka zo sleďových filiet

Tvarohová nátierka z nakladaných sleďových filiet a póru.

vytlačiť recept Nátierka zo sleďových filiet
recept Nátierka zo sleďových filiet sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 hrste pór (zelená časť)
150 g jemný smotanový tavený syr
červená cibuľa
200 g tučný tvaroh
400 g nakladané sledova filé
2 lyžice biely jogurt

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

chlieb

Postup prípravy receptu

Nakladané sledova filé vyberieme z pohára, opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Potom je is kožou nakrájame na jemné rezančeky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na krúžky. Zelenú časť póru odkrojíme, vyčistíme a nakrájame na jemné rezance. Do misy vložíme tvaroh, jemný tavený roztierateľný syr, jogurt, mleté čierne korenie a soľ. Zmes vyšľaháme do hustého krému, vmiešame sleďa, nakrájaný pór a necháme asi 1 hodinu rozležet v chlade. Z krajcov chleba tvorítka vypichujeme kolieska, ktoré potrieme sledovať nátierkou a ozdobíme krúžky červenej cibule. Chuťovky s nátierkou zo sleďových filiet sa najlepšie hodí k pivu, ale i vínu.

Komentáre k receptu Nátierka zo sleďových filiet (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty