Nátierka zo sleďových filiet
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 12328x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 hrste | pór (zelená časť) |
150 g | jemný smotanový tavený syr |
červená cibuľa | |
200 g | tučný tvaroh |
400 g | nakladané sledova filé |
2 lyžice | biely jogurt |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
chlieb |
Postup prípravy receptu
Nakladané sledova filé vyberieme z pohára, opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Potom je is kožou nakrájame na jemné rezančeky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na krúžky. Zelenú časť póru odkrojíme, vyčistíme a nakrájame na jemné rezance. Do misy vložíme tvaroh, jemný tavený roztierateľný syr, jogurt, mleté čierne korenie a soľ. Zmes vyšľaháme do hustého krému, vmiešame sleďa, nakrájaný pór a necháme asi 1 hodinu rozležet v chlade. Z krajcov chleba tvorítka vypichujeme kolieska, ktoré potrieme sledovať nátierkou a ozdobíme krúžky červenej cibule. Chuťovky s nátierkou zo sleďových filiet sa najlepšie hodí k pivu, ale i vínu.