Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nátierka z údených šprotov

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28827x
Nátierka z údených šprotov

Rybie nátierka z pár surovín. Chutí ako našľahaná pena.

vytlačiť recept Nátierka z údených šprotov
recept Nátierka z údených šprotov sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

15 ks údené šproty (L)
1 - 2 lyžičiek mletá sladká paprika
3/4 kelímku nátierkové maslo bez príchute
1 lyžica francúzska pálivá dijonská horčica
1 kelímok biely nízkotučný jogurt

Postup prípravy receptu

Z údených šprotov odkrojíme chvosty a hlavu. Do misky dáme asi 3 / 4 téglika pomazánkového masla, jogurt, údené šproty a spoločne roztlačíme a miešame do hladkej hmoty. Pridáme lyžicu horčice a mletú papriku. Znovu dobre premiešame. Pomazánka z údených šprotov podávame na akomkoľvek pečive. Pre obmenu možno do nátierky pridať aj na kocky nakrájanú cibuľu, ubrať pomazánkového masla alebo pridať obľúbené korenie. Je dobrá aj na druhý deň po odležaní v chladničke.

Komentáre k receptu Nátierka z údených šprotov (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty