Nátierka z kozieho tvarohu a reďkoviek
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 64606x
Občas sa stane, že mi zostane kozie mlieko. Urobím z neho tvaroh az neho potom aj nátierku. Je veľmi jednoduchá a moc dobrá.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
15 dkg | maslo |
1 ks | lahôdková cibuľa |
6 ks | reďkovka |
10 dkg | kozie tvaroh |
na ozdobu: | |
mletá červená paprika | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie |
Postup prípravy receptu
Reďkovky starostlivo umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Cibuľku olúpeme a nasekáme na malé kocky. Maslo vymiešame s tvarohom, pridáme jemne nastrúhané reďkovky a časť nakrájané cibuľky. Necháme si ešte na posypanie chlebov. Vymiešame a dochutíme soľou a korením. Ale pozor, niektoré reďkovky sú dosť štipľavé. Nátierky z kozieho tvarohu a reďkoviek necháme pol hodiny rozležet a natierame ju na chleba. Veľmi dobrá je na domácom. Chlieb s nátierkou ozdobíme cibuľkou a mletú červenú paprikou. Podávame ako zdravú večeru s dobrým čajom.