Nátierka so sušenými paradajkami
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 30054x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | sušené paradajky v bylinkách a oleji |
1 kelímok | syr cottage (200 - 250g) |
1 lyžička | mleté feferony v soli |
2 štipky | citrónový korenie |
príloha: | |
celozrnné pečivo |
Postup prípravy receptu
Paradajky použijeme buď po domácky naložené alebo je zakúpime na váhu v supermarkete. Najlepšie sú sušené paradajky v oleji s bylinkami. Necháme ich odkvapkať a rozkrájame na menšie rezance. Cottage vyklopíme do misky, pridáme rovno lyžičku mletých feferonů v soli, paradajky a citrónový korenie. Nátierku zľahka premiešame. Hotovú, prípadne vychladenú, nátierku so sušeným paradajkami natierame na akékoľvek celozrnné pečivo alebo tenké chlebíčky z ražnej múky. Paradajková nátierka je vhodná aj na jednohubky. Zdobíme plátkom sušeného rajčiaka.