Nátierka s pažítkou
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 55636x
Nátierku môžeme pripraviť len s chlebom k studenej večeru. Môže nám poslúžiť ale ik príprave slávnostného pohostenia.
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | nátierkové maslo |
100 g | šunka |
2 ks | trojuholníček smotanového syra |
2 lyžice | kyslá smotana |
na ozdobu: | |
olivy | |
červená paprika | |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
pažítka |
Postup prípravy receptu
Pažítku prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a osušiť. Potom ju jemne nakrájame. Šunku pokrájame na veľmi drobné kocky. Nátierkové maslo našľaháme s taveným syrom a kyslou smotanou. Potom do hmoty vmiešame šunku a pažítku, podľa chuti prisolíme, prípadne okoreníme. Pomazánka výborne chutí namazané na plátkoch čerstvého chleba. Ale pomazať s ňou môžeme aj jednohubky. Ak využijeme nátierku ku slávnostné príležitosti, zdobíme plátky chleba alebo veky napríklad aj olivami, alebo aj zvyškom pokrájané šunky.
Komentáre k receptu Nátierka s pažítkou (1 komentár)
-
Viera
08.July 2020 07:56
Pomazánka,je český výraz,ked píseš o natierke nemaž ale natieraj.ďakujem som Slovenka.