Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nátierka s pažítkou

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 55636x
Nátierka s pažítkou

Nátierku môžeme pripraviť len s chlebom k studenej večeru. Môže nám poslúžiť ale ik príprave slávnostného pohostenia.

vytlačiť recept Nátierka s pažítkou
recept Nátierka s pažítkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kelímok nátierkové maslo
100 g šunka
2 ks trojuholníček smotanového syra
2 lyžice kyslá smotana

na ozdobu:

olivy
červená paprika

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

pažítka

Postup prípravy receptu

Pažítku prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a osušiť. Potom ju jemne nakrájame. Šunku pokrájame na veľmi drobné kocky. Nátierkové maslo našľaháme s taveným syrom a kyslou smotanou. Potom do hmoty vmiešame šunku a pažítku, podľa chuti prisolíme, prípadne okoreníme. Pomazánka výborne chutí namazané na plátkoch čerstvého chleba. Ale pomazať s ňou môžeme aj jednohubky. Ak využijeme nátierku ku slávnostné príležitosti, zdobíme plátky chleba alebo veky napríklad aj olivami, alebo aj zvyškom pokrájané šunky.

Komentáre k receptu Nátierka s pažítkou (1 komentár)

  • Viera 08.July 2020 07:56

    Pomazánka,je český výraz,ked píseš o natierke nemaž ale natieraj.ďakujem som Slovenka.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty