Nátierka na večeru
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 11313x
Zo sardiniek nátierka s vajcami, namastené na plátky sendviča a obložená buď plátky paradajok alebo reďkovkami.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 lyžíc | horcica |
4 ks | vajcia natvrdo |
1 kelímok | nátierkové maslo |
2 ks | mladá cibuľky s vňaťou |
1 konzerva | sardinky |
na ozdobu: | |
paradajka alebo reďkovka | |
žerucha | |
podľa chuti: | |
mletá štipľavá paprika | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a posekáme. Cibuľku is vňaťou nakrájame nadrobno. Rozmiešame sardinky s nátierkovým maslom a horčicou, pridáme pokrájanú cibuľku is vňaťou, varené vajcia a podľa chuti osolíme, okoreníme a môžeme pridať aj pálivú červenú papriku. Nátierky na večeru namažeme na plátky sendviča alebo chleba a obložíme kolieskami paradajok alebo reďkoviek a posypeme žeruchou.