Naplnený vyprážaný syr
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 3677x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mletá štipľavá paprika alebo čili | |
2 plátky | diétna saláma |
4 plátky | eidam |
4 plátky | šunka |
2 ks | hermelín |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
trojobal: | |
strúhanka | |
hladká múka | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
vajcia |
Postup prípravy receptu
Hermelín rozkrojíme pozdĺžne na kolieska. Reznú stranu posypeme mletou paprikou, rovnako tak vždy jednu stranu plátku eidamu. Na hermelín položíme plátok diétneho salámy a priklopíme druhým kolieskom. Medzi 2 plátky eidamu vložíme po 2 plátkoch šunky. Oboje obalíme najprv v múke, potom ochutených vajciach a nakoniec v strúhanke. Môžeme obaliť nadvakrát, aby sa nám syr pri tepelnej príprave neroztiekla. Olej v panvici rozpálime a naplnený vyprážaný syr osmažíme dozlatista. Recept je na 2 veľké porcie, keď každý dostane po kuse hermelín a kusa eidamu, prípadne na 2 porcie klasické. Naplnený vyprážaný syr podávame s hranolky a tatarku.