Nákyp z karfiolu
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 7789x
Rychlovka, ktorú zvládne každý. Recept na karfiolový nákyp doplnený syrom a salámou.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | karfiol |
5 dkg | údený eidam |
10 dkg | saláma vysočina |
1 ks | rožok |
10 dkg | syr gouda |
4 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
muškátový kvet | |
soľ | |
sušený cesnak | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
strúhanka na vysypanie | |
maslo na vymastenie | |
mlieko |
Postup prípravy receptu
Karfiol očistíme a vopred domäkka uvaríme. Uvarený karfiol si nakrájame na drobné kúsky. Namočený rožok v mlieku vytlačíme a pridáme ho ku karfiolu. Saláma nakrájame na drobné kocky, syry nahrubo nastrúhame a spolu so žĺtkami všetko pridáme do misy. Potom zmes dochutíme soľou, korením, muškátovým kvetom a cesnakom. Nakoniec opatrne vmiešame sneh vyšlehaný zo zvyšných bielkov. Zmes vložíme do maslom vymazanej a strúhankou vysypanej zapekacej misky. V rúre pečieme asi 30 minút na 200 ° C. Posledných 10 minút si rúru zvýšime na 250 ° C a nákyp z karfiolu necháme dozlatista dopéct. Nákyp z karfiolu podávame s varenými zemiakmi, kašou, zeleninovým šalátom alebo len samotnej. Nákyp z karfiolu chutí dobre aj za studena.