Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nákyp z karfiolu

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3756x
Nákyp z karfiolu

Rychlovka, ktorú zvládne každý. Recept na karfiolový nákyp doplnený syrom a salámou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Nákyp z karfiolu
recept Nákyp z karfiolu sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

10 dkg saláma vysočina
1 ks rožok
10 dkg syr gouda
4 ks vajcia
1 ks karfiol
5 dkg údený eidam

podľa chuti:

soľ
sušený cesnak
mleté čierne korenie
muškátový kvet

podľa potreby:

maslo na vymastenie
mlieko
strúhanka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Karfiol očistíme a vopred domäkka uvaríme. Uvarený karfiol si nakrájame na drobné kúsky. Namočený rožok v mlieku vytlačíme a pridáme ho ku karfiolu. Saláma nakrájame na drobné kocky, syry nahrubo nastrúhame a spolu so žĺtkami všetko pridáme do misy. Potom zmes dochutíme soľou, korením, muškátovým kvetom a cesnakom. Nakoniec opatrne vmiešame sneh vyšlehaný zo zvyšných bielkov. Zmes vložíme do maslom vymazanej a strúhankou vysypanej zapekacej misky. V rúre pečieme asi 30 minút na 200 ° C. Posledných 10 minút si rúru zvýšime na 250 ° C a nákyp z karfiolu necháme dozlatista dopéct. Nákyp z karfiolu podávame s varenými zemiakmi, kašou, zeleninovým šalátom alebo len samotnej. Nákyp z karfiolu chutí dobre aj za studena.

Komentáre k receptu Nákyp z karfiolu (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt