Nákyp z brokolice
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 21653x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 kg | brokolica |
5 ks | vajcia |
2 lyžice | strúhanka na vysypanie |
200 g | ementál |
300 g | kyslá smotana |
2 - 3 lyžíc | maslo |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ | |
muškátový oriešok |
Postup prípravy receptu
Brokolicu očistíme, umyjeme a rozdelíme na ružičky. Stopku tiež očistíme a pokrájame. Brokolicu varíme v dostatočnom množstve vody cca 10 minút. Potom vodu zlejeme a brokolicu prudko ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. Hustú kyslú smotanu rozšľaháme s vajcom a nastrúhaným syrom. Posolíme, okoreníme čiernym korením a muškátovým orieškom. Zapekacie misku vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Na dno dáme brokolicové ružičky, prelejeme vaječné-syrovou zmesou a zvyšok masla rozdelíme po vločkách na povrchu. Nákyp z brokolice zapekáme asi 20 minút, kým vajcia nestuhne. Podávame ako hlavný chod.