Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nákyp z brokolice a luncheon meat

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63451x
Nákyp z brokolice a luncheon meat

Výborná, rýchla, jednoduchá a lacná večera.

vytlačiť recept Nákyp z brokolice a luncheon meat
recept Nákyp z brokolice a luncheon meat sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

15 dkg tvrdý syr
2 dl mlieko
1 ks brokolica
2 ks vajcia
1 konzerva luncheon meat
1 ks cibula

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

Očistenú brokolicu rozdelíme na ružičky a uvaríme do polomäkké v osolenej vode. Luncheonmeat nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme a nasekáme najemno. Mäso spolu s cibuľou zmiešame s ľahko ochladenou brokolicou. Zapekacie misku vymažeme maslom a zmes do nej vysypeme. Vložíme do vyhriatej rúry a asi 5 minút rozpékáme. Medzitým si rozšľaháme vajcia, mlieko, soľ a korenie. Tiež si nastrúhame syr. Po 5-tich minútach rozpečenie zmes zalejeme mliekom a prikrytú misku dáme do rúry. Po 10-tich minútach zapekania nákyp posypeme syrom. Nákyp pečieme ešte asi 15 minút. Potom ho odkryjeme a ešte necháme v rúre, kým syr nezezlátne. Nákyp z brokolice a luncheonmeatu podávame s varenými zemiakmi.

Komentáre k receptu Nákyp z brokolice a luncheon meat (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty