Nákyp z brokolice a luncheon meat
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 63451x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
15 dkg | tvrdý syr |
2 dl | mlieko |
1 ks | brokolica |
2 ks | vajcia |
1 konzerva | luncheon meat |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Očistenú brokolicu rozdelíme na ružičky a uvaríme do polomäkké v osolenej vode. Luncheonmeat nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme a nasekáme najemno. Mäso spolu s cibuľou zmiešame s ľahko ochladenou brokolicou. Zapekacie misku vymažeme maslom a zmes do nej vysypeme. Vložíme do vyhriatej rúry a asi 5 minút rozpékáme. Medzitým si rozšľaháme vajcia, mlieko, soľ a korenie. Tiež si nastrúhame syr. Po 5-tich minútach rozpečenie zmes zalejeme mliekom a prikrytú misku dáme do rúry. Po 10-tich minútach zapekania nákyp posypeme syrom. Nákyp pečieme ešte asi 15 minút. Potom ho odkryjeme a ešte necháme v rúre, kým syr nezezlátne. Nákyp z brokolice a luncheonmeatu podávame s varenými zemiakmi.