Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nákyp so šampiňónmi

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22005x
Nákyp so šampiňónmi

Recept na rýchly nákyp zo šampiňónov.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Nákyp so šampiňónmi
recept Nákyp so šampiňónmi sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g maslo
2 dl mlieko
40 g polohrubá múka
2 ks vajcia
200 g šampiňóny

podľa chuti:

mleté nové korenie
soľ
1 - 2 ks petržlenová vňať

podľa potreby:

strúhanka

Postup prípravy receptu

Na panvici rozpustíme časť masla. Pridáme preosiatu múku a krátko ju opražíme. Vzniknutú svetlú zápražku zalejeme mliekom, krátko povaríme a necháme povariť. Vzniknutú bešamelovú omáčku necháme vychladnúť. Šampiňóny očistíme, nakrájame na tenké plátky a masle je krátko podusíme. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s trochou soli a vmiešame do vychladnutej omáčky. Vmiešame šampiňóny, nasekanú petržlenovú vňať a ochutíme soľou a mletým novým korením. Ak je hmota riedka, zahustíme ju strúhankou. Nakoniec vmiešame sneh ušľahaný z bielkov. Hmotou naplníme zapekacej misky vymastenej maslom a vysypanej strúhankou. Misky vložíme do nádoby trochu naplnené vodou a pečieme v predhriatej rúre asi 35 minút. Upečený nákyp so šampiňónmi podávame ihneď. Vhodnou prílohou sú zemiaky alebo zeleninový šalát.

Komentáre k receptu Nákyp so šampiňónmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty