Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nakladaný hermelín 1

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 134200x
Nakladaný hermelín 1

Obľúbená dobrota, ktorá nesmie chýbať na žiadnej "pivovej party".

vytlačiť recept Nakladaný hermelín 1
recept Nakladaný hermelín 1 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 strúčikov cesnak
1/2 lyžičky mletá sladká paprika
5 ks hermelín
1 lyžička rozmarín
olivový olej
15 guličiek jalovec
1 lyžička grilovacie korenie
2 ks cibula
1/2 lyžičky mleté čierne korenie
1 ks čili paprička
1 lyžička tymián
2 ks bobkový list

Postup prípravy receptu

Do mažiara vsypeme rozmarín, tymian, borievka a rozbite. Prisypeme korenie, sladkú papriku a grilovacie korenie. Všetko premiešame. Cibuľu a cesnak očistíme. Cibuľu nakrájame na tenké rezance, cesnak na plátky. Hermelíny nakrájame na trojuholníky. Z jedného hermelín nakrájame asi 6 trojuholníčkov. Do pohára so skrutkovacím viečkom postupne vkladáme hermelíny. Jednotlivé vrstvy sypeme koreniacou zmesou a prekladáme cibuľou a cesnakom. Navrch pridáme bobkový list a chilli papriku. Všetko zalejeme kvalitným olejom dva prsty nad poslednú vrstvu a pohár uzavrieme. Ak sa olej vsiakne, dolejeme ho. Nakladaný hermelín necháme odležať aspoň 3 - 4 dni v teple a tme, ak to vydržíte. Podávame s bielym pečivom alebo chlebom, obložené cibuľou a zaliate olejom z pohára. Až všetko zbaštíte (čo nikdy netrvá dlho), zvyšný olej doplňte čerstvým na potrebné množstvo a použite na naloženie nového hermelín.

Komentáre k receptu Nakladaný hermelín 1 (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty