Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nakladaný cesnak

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 160000x
Nakladaný cesnak

Máte radi cesnak? Potom si ho skúste naložiť. Nemusíte mať strach, že sa vám pokazí a vždycky bude po ruke malá chuťovka k pivu alebo k obedu.

vytlačiť recept Nakladaný cesnak
recept Nakladaný cesnak sa mi páči
(Recept sa páči celkom 11x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

celý čierne korenie
feferónky
olej
nové korenie
klinček
500 g cesnak
bobkový list

nálev:

2 dl biele víno
1 dl voda
1 dl ocot
4 lyžice cukor
soľ

Postup prípravy receptu

Strúčiky čerstvého nového cesnaku olúpeme a vložíme do pohára. Vrstvy cesnaku prekladáme korením. Do každej pohára pridáme jednu feferónku. Cesnak v pohároch prelejeme lyžičkou oleja a zalejeme nálevom. Nálev získame zvarením vína, octu, vody s cukrom a soľou. Poháre nakoniec zavíčkujeme a sterilizujeme 20 minút. Nakladaný cesnak poslúži napríklad ako príloha k mäsu. Naložený cesnak nie je tak štipľavý a má zaujímavú chuť.

Komentáre k receptu Nakladaný cesnak (1 komentár)

  • juraj48@yahoo.com 26.December 2010 21:25

    Preco mi cesnak zozelenie ako trava?

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt