Nakladaný cesnak
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 165043x
Máte radi cesnak? Potom si ho skúste naložiť. Nemusíte mať strach, že sa vám pokazí a vždycky bude po ruke malá chuťovka k pivu alebo k obedu.
(Recept sa páči celkom 12x)
2 komentáre
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
nové korenie | |
klinček | |
500 g | cesnak |
bobkový list | |
celý čierne korenie | |
feferónky | |
olej | |
nálev: | |
1 dl | ocot |
4 lyžice | cukor |
soľ | |
2 dl | biele víno |
1 dl | voda |
Postup prípravy receptu
Strúčiky čerstvého nového cesnaku olúpeme a vložíme do pohára. Vrstvy cesnaku prekladáme korením. Do každej pohára pridáme jednu feferónku. Cesnak v pohároch prelejeme lyžičkou oleja a zalejeme nálevom. Nálev získame zvarením vína, octu, vody s cukrom a soľou. Poháre nakoniec zavíčkujeme a sterilizujeme 20 minút. Nakladaný cesnak poslúži napríklad ako príloha k mäsu. Naložený cesnak nie je tak štipľavý a má zaujímavú chuť.
Komentáre k receptu Nakladaný cesnak (2 komentáre)
-
Valeria Klimkova
10.August 2018 16:08
Doma vypestovaný určite nie.
-
juraj48@yahoo.com
26.December 2010 21:25
Preco mi cesnak zozelenie ako trava?