Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nakladaný bôčik

  • chuťovky
  • maďarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 91442x
Nakladaný bôčik

Prerastený a uvarený bôčik obalený zmesí papriky, korenia, soli a cesnaku.

vytlačiť recept Nakladaný bôčik
recept Nakladaný bôčik sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kg bravčový bok

na obalenie:

1 lyžička soľ
1/2 lyžičky mleté čierne korenie
3 strúčiky cesnak
2 lyžičky mletá sladká paprika

nálev:

6 strúčikov cesnak
2 lyžičky soľ
10 guličiek celý čierne korenie

Postup prípravy receptu

Bravčový bok dobre očistíme a umyjeme. Pripravíme si nálev. Všetok cesnak olúpeme a spolu s 2 lyžičkami soli a čiernym korením ho vložíme do vody. Všetko privedieme k varu a pridáme pripravený bôčik. Ten varíme asi hodinu. Uvarený bôčik vyberieme a krátko necháme vychladnúť. Stačí zhruba 5 minút. Počas varenia bôčika si pripravíme obaľovacie hmotu. Do hrnčeka dáme 2 lyžičky vývaru z bôčika. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, papriku a 3 prelisované strúčiky cesnaku. Vzniknutú hmotu poriadne spracujeme a postupne ju nanášame na bôčik, až je celý obalený. Obalená bôčik zabalíme do alobalu a vložíme do mrazničky na 3 hodiny. Potom ho môžeme premiestniť do chladničky. Nakladaný bôčik sa podáva za studena. Krájame ho na doske na asi 1 / 2 cm plátky a podávame s chlebom a sterilizovanej zeleniny.

Komentáre k receptu Nakladaný bôčik (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty