Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nakladané paradajky

  • chuťovky
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 148190x
Nakladané paradajky

Nakladaná paradajky sa dajú použiť pri varení i ako ozdoba jednohubiek.

vytlačiť recept Nakladané paradajky
recept Nakladané paradajky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
1 kg paradajka (mäsitá)
12 ks jarná cibuľka
1/2 lyžice bylinky - sušené
4 lyžice bazalkový olej
korenie
2 strúčiky cesnak
1 lyžica hnedý cukor
1 lyžica liehový ocot

Postup prípravy receptu

Paradajky olúpeme, rozkrojíme na štvrtiny a zbavíme ich vnútrajšku sa semenami. Cibuľky ošúpeme, cibuľu odrežeme a rozpolíme. Cesnak ošúpeme a nasekáme najemno. Pripravíme si asi 4 malé zaváracie poháre s viečkami.

Rúru predhrejeme na 175 ° C a vysoký plech naplníme asi do výšky 3 cm vodou.

Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a cibuľu s cesnakom v ňom krátko orestujeme. Pridáme paradajky, ocot, cukor, soľ a korenie a korenie a za občasného miešame zmes privedieme k varu. Potom zeleninu dusíme asi 15 minút. Občas miešame. Po 15 minútach zmes dochutíme a naplníme ňou pripravené zaváracie poháre. Tie položíme na plech a dáme do rúry.

Akonáhle začne paradajková zmes v pohároch variť, znížime teplotu na 150 ° C a pečieme je ďalších 30 minút.

Potom ich necháme vychladiť.

Foto: Profimedia.cz

Komentáre k receptu Nakladané paradajky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty