Najlepšia cibulačka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 32918x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | cukor múčka |
300 g | cibula |
0,5 dl | kyslá smotana |
1 - 2 kociek | masox |
2 lyžice | maslo |
1 dl | biele víno |
2 l | voda |
2 lyžice | hladká múka |
na ozdobu: | |
pečivo | |
100 g | eidam |
Postup prípravy receptu
Cibuľu nakrájame na kolieska, posypeme práškovým cukrom a zesklovatíme na masle. Zalejeme ju vínom a chvíľu dusíme, asi 1 - 2 minúty. Potom cibuľu zaprášime múkou a zalejeme vodou, pridáme masox. Privedieme k varu a Cibulačka varíme 15 minút. Polievku okoreníme podľa chuti, pridáme smotanu a odstavíme z platne. Chlieb nakrájame na kolieska a na sucho opečieme na panvici. Cibulačka rozdelíme na taniere, poukladáme opečeným pečivom, navrch nastrúhame syr. Cibulačka zapečieme v mikrovlnnej rúre, aby bol syr tiahly. Najlepšie Cibulačka podávame ihneď.