Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nadýchané racio buchty

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 6659x
Nadýchané racio buchty

Zdravší variant tradičného múčnika.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Nadýchané racio buchty
recept Nadýchané racio buchty sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

50 g rozpustené maslo
250 ml voda
1/2 ks vanilkový cukor
1/2 kocky droždie
5 g hladká kukuričná múka
220 g polohrubá múka
40 g cukor múčka
1 štipka soľ
0,5 ks citrón
75 g celozrnná pšeničná múka
100 g hladká múka
1 lyžička med

na ozdobu:

cukor múčka

na potření:

40 g rozpustené maslo

podľa chuti:

náplň

podľa potreby:

maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

V mise premiešame múku s cukrom a štipkou soli. Urobíme jamku, do ktorého rozdrobíme kvasnice, ku ktorým prilejeme časť vlažnej vody a premiešame v jamke s trochou múky. Vo zvyšnom množstvo vody rozpustíme med a pridáme citrónovú šťavu. Keď kvások vykysne, pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť. Je dobré cesto aspoň raz zraziť a nechať znova nakysnúť. Vykysnuté cesto nakrájame na rovnomerné kúsky, vytiahneme do placiek a plníme obľúbenou náplňou. Dôkladne uzavrieme a kladieme do ľahko vymastenej nádoby o veľkosti cca 30x30cm. Pri kladení robíme trochu medzery, pretože buchty dosť vykysne. Strany potierame rozpusteným maslom. Racio buchty necháme asi 30 minút kysnúť. Potom nádobu s pripravenými buchta prikryjeme pokrievkou umiestnime na veľkú platničku (možno i na plyn.sporák). Pomaly pečieme na najnižší stupeň asi 25 minút. Vopred si rozpálime rúru na 200 ° C (iba vrchná pečenie) a buchty v nej asi 10 minút z vrchu dopekáme, aby chytili farbu. Nadýchané racio buchty môžeme ešte teplé pocukrovat.

Komentáre k receptu Nadýchané racio buchty (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty