Nadýchané palacinky
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 28036x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | vajcia |
500 ml | mlieko |
220 - 250 g | hladká múka |
1 štipka | soľ |
na potření: | |
marmeláda | |
podľa chuti: | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme, oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky rozšľaháme s mliekom, po častiach vmiešame múku, aby sa netvorili hrudky a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto na palacinky necháme chvíľu odležať. Väčší panva zahrejeme, potrieme troškou oleja a naberačkou vlejeme cesto, ktoré roztiahneme po celej panvici. Palacinky vyprážame po oboch stranách. Pred každým vyprážaním potierame panvicu olejom znova, aby sa nepripálila. Nadýchané palacinky potierame džemom alebo džemom podľa chuti, na ozdobu môžeme posypať cukrom alebo dozdobiť ušľahanú smotanou. Ale nie je potrebné, chutia aj len tak.