Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Nabúchaný rezeň

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61730x
Nabúchaný rezeň

Bravčový rezeň zapečený v rúre.

vytlačiť recept Nabúchaný rezeň
recept Nabúchaný rezeň sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 ks veľké cibule
30 dkg anglickej slaniny
soľ
2 kg bravčová stehno

na obalenie:

strúhanka
2 ks vajíčka
mlieko

Postup prípravy receptu

Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na plátky. Okraje narežeme. Pripravíme si starú utierku a strúhanku. Na doštička nasypeme strúhanku, položíme osolený plátok mäsa, prekryjeme utierkou a strúhanku cez utierku do rezňa paličkou nabušíme z oboch strán. Jednotlivé rezne obalíme v rozšľahanom vajíčku s mliekom a na rozpálenom oleji osmažíme. Do vymasteného pekáča skladáme striedavo od jedného kraja rezeň, naň plátok slaniny a kolieska cibule a pokračujeme ďalej striedavo až do konca pekáčika. Ostane ak v panve po osmaženej omastok a vajíčko, všetko nalejeme na rezne. Môžeme posypať bazalkou alebo oreganom. Dáme zapiecť do rúry asi na 11 / 2 hodiny na 150 až 175 stupňov. Mäso je krásne mäkké. Podávame najlepšie s zemiakovou kašou a surovou zeleninou.

Komentáre k receptu Nabúchaný rezeň (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty