Nabúchaný rezeň
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 61730x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | veľké cibule |
30 dkg | anglickej slaniny |
soľ | |
2 kg | bravčová stehno |
na obalenie: | |
strúhanka | |
2 ks | vajíčka |
mlieko |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na plátky. Okraje narežeme. Pripravíme si starú utierku a strúhanku. Na doštička nasypeme strúhanku, položíme osolený plátok mäsa, prekryjeme utierkou a strúhanku cez utierku do rezňa paličkou nabušíme z oboch strán. Jednotlivé rezne obalíme v rozšľahanom vajíčku s mliekom a na rozpálenom oleji osmažíme. Do vymasteného pekáča skladáme striedavo od jedného kraja rezeň, naň plátok slaniny a kolieska cibule a pokračujeme ďalej striedavo až do konca pekáčika. Ostane ak v panve po osmaženej omastok a vajíčko, všetko nalejeme na rezne. Môžeme posypať bazalkou alebo oreganom. Dáme zapiecť do rúry asi na 11 / 2 hodiny na 150 až 175 stupňov. Mäso je krásne mäkké. Podávame najlepšie s zemiakovou kašou a surovou zeleninou.